Публикувана от Добринка Петкова на 29 Април 2013
![]() | Необходими продукти 20 г прясна мая 350 мл топла вода 1 ч.л захар 1 ч.л сол 3-4 с.л зехтин около 500г черно пшенично брашно за намазване зехтин подправки по избор (майорана, чубрица, босилек и др.) |
Маята със захарта се разтваря във водата. От изброените продукти се замесва тесто, като зехтина се слага накрая и се измесва добре. Оставете го да втаса и оформете хлебчетата, като разделите тестото на 6-8 топки и всяка разточете на правоъгълна кора. Намазвате ги със зехтин, поръсвате с подправки и завивате на руло. Наредете ги в тава, покрита с хартия. Отгоре на всяко направете разрез, намажете със зехтин и печете в предварително загрята фурна до готовност (около 30-35минути). |