www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Кючукова на 18 Април 2013

Панакота

Необходими продукти
за 4 порции:
200 мл. прясно мляко
2 ванилии
3 с.л. захар
1 пакетче желатин (10 гр. е пакетчето-разтваря се в 4 с.л. студена вода)
150 гр. кисело мляко
конфитюр по желание

Загрейте млякото и захарта на котлона. Добавете към него предварително разтворения желатин. Разбийте киселото мляко добре, за да се получи гладко. Изсипете го в дълбок съд и прибавете на тънка струя прясното мляко, като постоянно бъркате. Прецедете сместа. Крема се разлива в 4 купички и се оставя да стегне в хладилника. Нужни са 4-5 часа. Когато кремът е станал твърд, извадете чашите от хладилника и ги топнете за няколко секунди в съд с гореща вода. След това обърнете върху чиния за сервиране. Ако имате затруднения с изваждането, използвайте много остър гладък нож, за да обиколите с него по ръба на чашата.