www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 16 Април 2013

Месно-зеленчукова фантазия

Необходими продукти
4 свински пържоли
2 сурови наденици
2 глави праз лук
250г гъби
1/2 буркан зелен боб
1/2 кг бейби картофи
3 домата от консерва
200 г спанак (може и замразен)
1-2 ч.л червен пипер
чубрица
200 мл гореща вода

за овкусяване на месото:

1 с.л соев сос
1 с.л горчица
черен пипер
универсална подправка

Предварително овкусените пържоли и наденици ги наредете в тавичка, поръсете с малко зехтин и запечете за 10-15 минути. Към тях добавете нарязаните на едро лук, гъбите, след 5 минути добавете зеления боб и предварително сварените до полуготовност картофи. Налейте водата и оставете да покъкри 10 минути. След това прибавете намачканите домати, червения пипер, чубрица и нарязания на дребно спанак. Оставете да се готви на тих огън, докато ястието остане почти на мазнина.