Публикувана от Добринка Петкова на 16 Април 2013
![]() | Необходими продукти 4 свински пържоли 2 сурови наденици 2 глави праз лук 250г гъби 1/2 буркан зелен боб 1/2 кг бейби картофи 3 домата от консерва 200 г спанак (може и замразен) 1-2 ч.л червен пипер чубрица 200 мл гореща вода за овкусяване на месото: 1 с.л соев сос 1 с.л горчица черен пипер универсална подправка |
Предварително овкусените пържоли и наденици ги наредете в тавичка, поръсете с малко зехтин и запечете за 10-15 минути. Към тях добавете нарязаните на едро лук, гъбите, след 5 минути добавете зеления боб и предварително сварените до полуготовност картофи. Налейте водата и оставете да покъкри 10 минути. След това прибавете намачканите домати, червения пипер, чубрица и нарязания на дребно спанак. Оставете да се готви на тих огън, докато ястието остане почти на мазнина. |