Публикувана от Анелия Терзиева на 16 Април 2013
Необходими продукти за средно-голям гювеч: 2-3 сурови наденици или кърначета 500 гр.свинско бон филе 100 гр.топено сирене 250 гр.гъби 2-3 яйца 2 глави лук 1 морков 1 кафяна чашка бяло вино (може и червено) 4-5 големи картофа сол черен пипер | |
Запържваме нарязаните по на едро гъби и лук. След като се задушат, едно след друго задушаваме свинското, нарязаната наденица, морковоте и картофите. Това се прави с цел по-бързото приготвяне на гювеча, защото времето за обработка на продуктите без задушаване ще нарастне почти двойно. Нареждаме всички продукти в глинения съд, овкусяваме със сол, черен пипер и заливаме с виното. Поръсваме с нарязаното на кубчета топено сирене и слагаме във фурната на около 200-240 градуса поне за час и половина. Проверяваме няколко пъти и ако няма достатъчно течност (което е малко вероятно) добавяме малко водичка. Малко преди да извадим ястието чукваме яйцата и запичаме за още 10-тина минути. Чудесно се връзва с бяло или червено вино и зелена салата. |