Публикувана от Добринка Петкова на 15 Април 2013
![]() | Необходими продукти за блата: 4 яйца 100 г захар 100 г брашно за пълнежа: 3 ябълки 1/2 ч.ч орехи 1 ч.л канела 1 пудинг ванилия 100 мл сметана за поръсване: 4-5 чаени бисквити 1 с.л какао пудра захар и сладко по желание |
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг, към тях се добавят един по един жълтъците, разбърква се и се прибавя брашното, като вече се разбърква внимателно. Пече се в загрята фурна на 180 С до готовност. Охлажда се и върху него се разстилат обелените и настъргани ябълки, смесени с канелата и орехите. Направете пудинг ванилия (според указанието), оставете да се охлади и към него добавете разбитата сметана. Разбъркайте добре и изсипете върху ябълките. Отгоре поръсете с натрошени чаени бисквити, разбъркани с какао, пудра захар и сладко от вишни (поръсих няколко капки от сока). |