Публикувана от Диана Димитрова на 09 Април 2013
![]() | Необходими продукти 6 яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. кисело мляко 1 ч.л. сода за хляб 2 ч.ч. брашно за сиропа: 2 ч.ч. вода 1 и половина ч.ч. захар 1 ванилия сокът на половин лимон |
Приготвяме сиропа, като захарта се сипва във водата, добавят се ванилията и лимонът и се оставя на тих огън, докато захарта се стопи и сиропът се сгъсти. Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Содата се слага в киселото мляко, разбърква се и де добавя към сместа от яйцата и захарта. Започваме да добавяме и брашното. Забърква се гъста смес (като за блат за торта). Изсипва се в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Пече се до златисто в предварително загрята фурна до 180 градуса. Изпеченият блат се оставя малко да поизстине и се залива със сиропа. Оставя се на студено няколко часа. |