Публикувана от Живка Андонова на 10 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти 400 гр топла вода 1 кубче мая 1 суп.л. захар 1 суп.л. сол 1/2 ч.ч. олио брашно за меко тесто - около 1кг 1яйце половин кофичка кисело мляко сирене за пълнежа маргарин |
Маята се размива във водата и в нея се прибавят солта, захарта, олиото и брашното. Замесва се средно меко тесто, което не трябва да се меси дълго. Разделя се на 15 равни части и всяка от тях се прави на топка, която след това се разточва на кръг. Всяко кръгче се маже с маргарин и в средата се слага сирене. С пръсти се прищипват крайчетата на кръгчето, за да се образува топка. Готовите топки се подреждат в намазана с олио тава и се оставят да втасат за 15 минути, след което се заливат със заливка приготвена от разбитото яйце и киселото мляко. Пекат се на 200 градуса в незагрята фурна. |