www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 07 Април 2013

Киселец, лобода и ориз на фурна

Необходими продукти
500 гр киселец и лобода
300 гр. гъби
1 връзка пресен лук
1 1/2 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. олио
сол

за заливка:
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. брашно
щипка сода бикарбонат

Измийте зеленчуците и гъбите и ги нарежете. Запържете ги и добавете ориза. Изсипете в тава и долейте 3 чаени чаши вода. Прибавете сол и печете, докато оризът поеме водата /ястието да остане на мазнина/. Разбийте яйцата, прибавете млякото, брашното и содата. Разбъркайте и полейте ястието. Запечете още 5 минути.