Публикувана от Владимир Петровски на 06 Април 2013
Необходими продукти за 4 порции: 1-2 пакета макарони 1 консерва доматен сок /пюре/ 3-4 скилидки пасиран чесън 2 супени лъжици олио 1 чаена лъжичка сух босилек сол и смлян черен пипер на вкус 1 морков, нарязан на кубчета 3-4 пилешки или свински кренвирши | |
В съд на котлона наливаме вода и в нея слагаме малко сол. Щом заври добавяме макароните и варим в продължение на 10 минути. Заливаме ги със студена вода и отцеждаме. В отделен съд сипваме двете лъжици олио, доматеното пюре, чесън, сол, черен пипер, моркова, кренвиршите. Преди да отстраним от огъня поръсваме соса с босилека. С него заливаме готовите и отцедени макарони. Разбъркаме добре и всичко изсипваме в керамична тава за печене. Печем при температура от 250 градуса - 20 минути. Времето за приготвяне на това ястие е както следва: 10 минути варене на макароните, 5 минути приготвяне на соса, 20 минути печене на фурна на макароните. Общо време за приготвяне - 35 минути. |