www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Galya Vulcheva на 03 Април 2013

Ръжени хлебчета /за хамбургер/

Необходими продукти
600 г. ръжено-пшенично /типово/ брашно
15-20 г. мая за хляб /жива/
300 мл топла вода
1 ч. л. мед
1 с. л. сол
5 с. л. олио

От посочените продукти се замесва меко тесто и се оставя да втаса. Ако решите да използвате домашната хлебопекарна за замесване на тестото, първо излейте в контейнера олиото и водата, след това брашното – в единия край добавете солта, а в другия – маята /15 г./, разтворена в малко вода и 1 ч.л. мед. Готовото тесто се разделя на 8 части. Всяка се разточва на правоъгълна кора, намазва се с масло и се навива на рулце. Пекат се в предварително загрята фурна на 180º.