Публикувана от Galya Vulcheva на 03 Април 2013
![]() | Необходими продукти 600 г. ръжено-пшенично /типово/ брашно 15-20 г. мая за хляб /жива/ 300 мл топла вода 1 ч. л. мед 1 с. л. сол 5 с. л. олио |
От посочените продукти се замесва меко тесто и се оставя да втаса. Ако решите да използвате домашната хлебопекарна за замесване на тестото, първо излейте в контейнера олиото и водата, след това брашното – в единия край добавете солта, а в другия – маята /15 г./, разтворена в малко вода и 1 ч.л. мед. Готовото тесто се разделя на 8 части. Всяка се разточва на правоъгълна кора, намазва се с масло и се навива на рулце. Пекат се в предварително загрята фурна на 180º. |