www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Владимир Петровски на 01 Април 2013

Месо от пилешко бутче с ориз на фурна

Необходими продукти
месо от сварено пилешко бутче
2 чаени чаши ориз
6 чаени чаши вода
1/2 пакет краве масло
кромид лук
1 чаена лъжичка сух босилек
1/2 чаена лъжичка розмарин
2-3 супени лъжици олио
2 супени лъжици подправка Маги-10 зеленчука
1/2 чаена лъжичка чили или смлян на едро лютив пипер

В тиган сипваме маслото и го разтопяваме. Към него добавяме предварително измития и накиснат в солена вода ориз. Оризът бъркаме докато поеме маслото. Изсипваме в тава за печене и добавяме парчетата месо, подправките, олиото. Заливаме с бульона от варенето.

Фурната включваме на 220 градуса и щом достигне тази температура слагаме тавата с ориза и печем 20 минути. Изключваме фурната и ястието покриваме с домакинско фолио. Oставяме при изключена фурна за още 15 минути.