Публикувана от Владимир Петровски на 01 Април 2013
![]() | Необходими продукти месо от сварено пилешко бутче 2 чаени чаши ориз 6 чаени чаши вода 1/2 пакет краве масло кромид лук 1 чаена лъжичка сух босилек 1/2 чаена лъжичка розмарин 2-3 супени лъжици олио 2 супени лъжици подправка Маги-10 зеленчука 1/2 чаена лъжичка чили или смлян на едро лютив пипер |
В тиган сипваме маслото и го разтопяваме. Към него добавяме предварително измития и накиснат в солена вода ориз. Оризът бъркаме докато поеме маслото. Изсипваме в тава за печене и добавяме парчетата месо, подправките, олиото. Заливаме с бульона от варенето. Фурната включваме на 220 градуса и щом достигне тази температура слагаме тавата с ориза и печем 20 минути. Изключваме фурната и ястието покриваме с домакинско фолио. Oставяме при изключена фурна за още 15 минути. |