Публикувана от Анелия Терзиева на 01 Април 2013
![]() | Необходими продукти за 2 порции: 2 средно големи котлета сьомга (300-350 гр.) 1/2 лимон 2 суп.лъжици зехтин сол черен пипер 2-3 листа пресен босилек (по желание) |
Смесваме сока на лимона, солта, черния пипер, зехтина и нарязания на ситно босилек. С получената марината намазваме котлетите от двете страни. Оставяме в хладилник за около 20-30 мин. В нагрят грил тиган запържваме рибата, без да добавяме допълнителна мазнина. Отначало я обръщаме набързо за да я запечатаме, а за готовност на котлетите са необходими не повече от 5-7 минути от всяка страна в зависимост от дебелината на рибата. Поднасяме веднага. |