www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 01 Април 2013

Котлети от сьомга на тиган

Необходими продукти
за 2 порции:
2 средно големи котлета сьомга (300-350 гр.)
1/2 лимон
2 суп.лъжици зехтин
сол
черен пипер
2-3 листа пресен босилек (по желание)

Смесваме сока на лимона, солта, черния пипер, зехтина и нарязания на ситно босилек. С получената марината намазваме котлетите от двете страни. Оставяме в хладилник за около 20-30 мин.

В нагрят грил тиган запържваме рибата, без да добавяме допълнителна мазнина. Отначало я обръщаме набързо за да я запечатаме, а за готовност на котлетите са необходими не повече от 5-7 минути от всяка страна в зависимост от дебелината на рибата. Поднасяме веднага.