www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 31 Март 2013

Бьоф Строганов

Необходими продукти
500 гр. телешки шол или бонфиле
2 глави лук
250 гр. гъби
25 гр. масло
1 ч. л. горчица
1 каф.чашка бяло вино
120 мл готварска сметана
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
мащерка

Месото се нарязва и се запържва в разтопеното масло. Изважда се и се поставя върху кухненска хартия, за да се отцеди. В същия тиган се изпържват нарязаният на ситно чесън, лукът (на полумесеци) и гъбите. Добавят се виното и горчицата. Връща се месото, добавя се сметаната и се оставя да се задушава под капак до полуготовност на месото. Добавяме подправките и оставяме ястието на котлона още 5 минути. Поднасяме с картофено пюре и клонки прясна мащерка.