Публикувана от Анелия Терзиева на 31 Март 2013
![]() | Необходими продукти 500 гр. телешки шол или бонфиле 2 глави лук 250 гр. гъби 25 гр. масло 1 ч. л. горчица 1 каф.чашка бяло вино 120 мл готварска сметана 2 скилидки чесън черен пипер сол мащерка |
Месото се нарязва и се запържва в разтопеното масло. Изважда се и се поставя върху кухненска хартия, за да се отцеди. В същия тиган се изпържват нарязаният на ситно чесън, лукът (на полумесеци) и гъбите. Добавят се виното и горчицата. Връща се месото, добавя се сметаната и се оставя да се задушава под капак до полуготовност на месото. Добавяме подправките и оставяме ястието на котлона още 5 минути. Поднасяме с картофено пюре и клонки прясна мащерка. |