Публикувана от Анелия Терзиева на 29 Март 2013
![]() | Необходими продукти 7 яйца 2 с.л брашно 40 г галета 1/2 кг кайма 1/2 връзка пресен магданоз черен пипер сол чубрица кимион 50 гр.кашкавал |
Каймата се омесва с подправките, ситно нарязания магданоз, брашното и едно от яйцата. Останалите 6 яйца сваряваме добре. Каймата се разделя се на 6 равни части. С тях се обличат твърдо сварените и обелени яйца така, че белтъкът им да не се вижда. Най-лесно това става като намокрим длан със студена вода и в нея разстелим каймата, в която поставяме яйцето и завиваме. Получените издължени кюфтета се поставят се в намазана с мазнина тавичка, поръсват се с малко галета и се пекат при температура от 180 градуса до готовност. Малко преди да са напълно готови се вадят и върху всяко се поставят лентички кашкавал. Допичат се за още 4-5 минути. Сервират се топли, а подходяща гарнитура към тях е всяка свежа салата . |