Публикувана от Марина Голева на 25 Март 2013
![]() | Необходими продукти за 4 порции: 200 гр. червено цвекло 300 гр. картофи 4 глави стар лук 50 мл. бяло вино 50 мл. прясно мляко 20 гр. краве масло 100 гр. заквасена сметана 50 мл. бира 1 бр. яйце 4 с.л. брашно зехтин олио сол черен пипер розмарин кимион |
За приготвяне на супата почистете червеното цвекло, картофите и една глава лук. Нарежете ги на едри кубчета. В тенджера със загрят зехтин задушете зеленчуците до омекване. Залейте ги с 1 л. студена вода и прибавете бялото вино. Овкусете със сол, черен пипер и розмарин. След като се сварят зеленчуците прибавете прясното мляко и маслото и пасирайте. За приготвяне на лучените кръгчета, смесете в купа брашното, бирата и яйцата и разбъркайте добре. Трябва да получите смес с гъстотата на боза. Овкусете получената смес със сол, черен пипер и малко кимион. Нарежете лука на шайби и ги разделете на пръстени. Потопете лучените кръгчета в сместа и ги изпържете в загрята мазнина до почервеняване. Поднесете порция от супата с топка заквасена сметана и лучени кръгчета. Добър апетит! |