www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 25 Март 2013

Салата с елда, пачи крак и зелен лук

Необходими продукти
за 4 порции:
150 гр. елда
100 гр. маринован пачи крак /или мариновани печурки/
1 връзка зелен лук
сок от един лимон
зехтин и сол

Почистената и измита елда сварете с вода в съотношение 1:3 за колко 7-8 минути. Оставете да изстине. Нарежете зеления лук на кръгчета. Отцедете пачия крак от маринатата. Пачият крак може да се за замести с печурки. В купа смесете елдата, зеления лук и пачия крак. Овкусете със сол, зехтин и сока на един лимон. Разбъркайте и поднесете! Добър апетит!