www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 25 Март 2013

Пилешки дробчета, увити в бекон

Необходими продукти
за 4 порции:
500 гр. пилешки дробчета
200 гр. бекон
200 мл. сметана за готвене
1 с.л. тахан пипер
меланж кимион сол и зехтин
магданоз за декорация
10 гр. краве масло

Овкусете пилешките дробчета със сол, пипер меланж и кимион. В загрят тиган с малко зехтин запечатайте дробчетата. Увийте запечатаните дробчета с бекон и наредете в тава за печене. Запечете в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.

За соса в тиган загрейте сметаната за готвене и тахана. Непрекъснато бъркайте, докато соса се сгъсти. Накрая на термичната обработка добавете бучка краве масло. Овкусете със сол и пипер меланж. Поднесете порция от дробчетата със соса и гарнирайте със стрък магданоз. Добър апетит !