Публикувана от Диана Димитрова на 23 Март 2013
![]() | Необходими продукти за блата (необходими са ни три блата, така че продуктите са по 3): 4 яйца 1 ч.ч. захар 2 ч.ч брашно 1 бакпулвер Може да използвате и готови блатове за сиропа: 2 ч.ч. вода 1 ч.ч. захар 1 ванилия 500 мл. сладкарска сметана 400 гр. шоколад 100 гр. лешници 100 гр. бял шоколад 100 гр. натурален шоколад 4 банана |
Приготвяме блатовете по следния начин: Разбиваме яйцата и захарта до побеляване. Добавяме 1 бакпулвер и брашно, до получаването на смес с нужната гъстота. Печем върху намаслена хартия за печене. Имаме нужда от 3 блата, които разрязваме на по два. Общо имаме 6 тънки блата. 3 от тях изрязваме във формата на сърце. От остатъците изрязах кръгове, които залях с разтопен натурален шоколад и украсих с малко разтопен бял шоколад. Оставих ги за 15 минути в хладилника да се стегнат. Кръгчетата се получиха като бисквитки. Използвах ги за украсата на тортата. Приготвяме сиропа като оставим водата да кипне и сипваме захарта и ванилията, бъркаме докато се разтопи захарта. Оставяме сиропа да изстине хубаво. Разбиваме сметаната по указанията от опаковката с малко захар. Половината смесваме с течния шоколад, а другата половина оставяме бяла. Започваме да редим тортата. Сиропираме блат, сипваме от шоколадовата сметана. Отново блат, сиропираме, бяла сметана и редим нарязани на кръгове банани. Редим по този начин до изчерпване на блатовете. Започваме да украсяваме с нарязан на ситно шоколад или рендосан, лешници - цели или смлени и банани. Всичко е според фантазията ви. Оставя се за една нощ в хладилника. |