www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 23 Март 2013

Шкембе чорба по рецептурник

Необходими продукти
400 сварено шкембе и бульона отделно
300 грама прясно мляко, сварено и изстудено
2 бр. жълтъци, разбити с четири супени лъжици от млякото
1 ч.ч. брашно
3 с.л. краве масло
олио за запръжките

В тенджерка запържваме 3 с.л. олио и слагаме постепенно брашното, като бъркаме постоянно с дървена лъжица докато се отлепи от съда. Разрежда се с малко от млякото и разбитите жълтъци с млякото, накрая се слага и бульона от вареното шкембе, поставя се да заври при непрекъснато бъркане. После се прецежда през сито и се поставя да клокне на котлона и поставяме маслото да се разтопи. Прибавя се нарязаното шкембе. Отделно се запържва олио и настърган морков /може вместо морков червен пипер/. Като изстине се прецежда от морковите и се полива готовата шкембе чорба.