www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 09 Октомври 2011

Винен свински кебап

Необходими продукти
500 гр свинско месо
2 глави лук
1 ч. червено вино
5 с. л. брашно
2 ч. л. червен пипер
дафинов лист
 черен пипер
сол
олио

Месото нарежете на кубчета. В тенджера загрейте олиото. Запържете месото. Добавете дребнонарязан лук. Посолете, поръсете с червен пипер и залейте с виното. Разбъркайте, подправете и залейте с топла вода колкото да покрие месото или ако искате повече сос добавете повече вода. Затворете капака на тенджерата и варете 20 мин. Разтвореното в студена вода брашно прибавете към сместа. Оставете да къкри 3 - 5 мин.