Публикувана от Живка Андонова на 09 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти 1 кг пресни (или 1 консерва домати) 2 ч.ч. ориз 2 с.л. олио 1 глава кромид лук или 1 връзка зелен лук 1 ч.л. червен пипер 3 зелени чушки 2 патладжана 1/2 връзка магданоз |
Нарежете на дребно лука и го задушете в растителното масло. Прибавете изчистеният и измит ориз и малко вода - задушете, докато стане прозрачен. Залейте с гореща вода и оставете да поври 5-6 минути. Прибавете доматите, патладжаните и чушките, нарязани на едри парчета, червеният пипер и част от ситно нарязаният магданоз. Изсипете ястието в тава. Печете докато набъбне оризът. След като го извадите от фурната поръсвате с останалия магданоз. |