www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 15 Март 2013

Брауни с крем сирене

Необходими продукти
1 ч. ч. брашно
2 ч. ч. тъмно кафява захар
3 яйца
6 суп.лъжици натурално какао
1 пак. бакпулвер
2 пак. ванилия
150 г. натурален шоколад
250 г. масло
2 пакетчета крема сирене (250 гр.)
1 яйце
2 суп.лъжици пудра захар

Шоколадът и маслото разтопяваме на водна баня или в MW фурна. Яйцата разбиваме със захарта до пухкав крем. Смесваме шоколадовата с яйчената смес и бъркаме до хомогенност. Добавяме брашното, пресято с какаото, бакпулвера и ванилията и бъркаме, докато сухата смес се поеме изцяло от мократа. Изсипваме в правоъгълна или кръгла форма.

Крем сиренето, яйцето и пудрата захар разбиваме с миксер за около 2-3 мин. Изсипваме върху кафявата смес като разбъркваме леко, но внимаваме да не се смесят пластовете. Печем в предварително загрята на 180 С фурна за около 20 - 25 мин. Изваждаме готовия сладкиш и охлаждаме напълно.