www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 12 Март 2013

Пияни бонбони с течен шоколад

Необходими продукти
200 гр. течен шоколад Финети
1 и 1/2 пак.натрошени обикновени бисквити (около 300 гр.)
2 суп.лъжици ликьор/коняк или уиски
1 масло (125гр.)
50 гр .орехи
2 малки пакетчета кокосови стърготини
5-6 суп.лъжици какао

Затопляме шоколада и маслото в микровълнова и разбъркваме докато стане гладка смес. Смесваме всички съставки. Получава се хомогенна смес, която оставяме за малко в камера/фризер, за да стегне (10 мин). С помощта на чаена лъжичка разпределяме сместа в силиконови форми за бонбони. Оставяме в хладилник за няколко часа, за да стегнат добре. По желание ги декорираме преди поднасяне. Ако нямате формички, може да оформите бонбоните на ръка като направите топчета, които да оваляте в ядки, какао, шоколадови пръчици или натрошени бисквити.