Публикувана от Живка Андонова на 09 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти За блата: 4 яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 2 с. л. кисело мляко За крема: 2 литра прясно мляко 2 пак. нишесте ванилия 1 натурален шоколад захар на вкус |
Разбиват се яйцата със захарта. Прибавят се млякото, бакпулвера и брашното, предварително пресято. Пече се в намазнена и набрашнена по-малка тавичка на 250 градуса. Готовият блат се разрязва на две през средата. Прясното мляко се слага да се свари. Нишестето се разтваря в малка част от млякото и после се добавя към подсладеното прясно мляко, като се бърка до сгъстяване. Накрая шоколадът се чупи на парчета и се слага в крема. Върху блата се разпределя част от крема, поставя се втория блат и процедурата се повтаря. |