www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 10 Март 2013

Картофени шницели на фурна

Необходими продукти
1 кг картофи
2 яйца
100 г сирене
сол
сух магданоз
олио за намазване на тавата

за панировка:
2 яйца
брашно

Сварете картофите. Обелете ги и ги намачкайте още горещи. Добавете натрошеното сирене, солта, магданоза и двете яйца. Омесете и оставете да изстине /тестото трябва да е студено/. В сгорещена тава сложете хартия за печене и напръскайте с олио. Оформете шницелите и ги оваляйте първо в брашно, а после ги потопете в разбитите яйца. Наредете ги в тавата, поръсете ги отгоре с олио и изпечете до златисто.