Публикувана от Живка Андонова на 09 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти 1 кубче мая за хляб 4 яйца 200 гр. захар 150 мл. олио 100 мл. прясно мляко щипка сол лимон 800 гр брашно сладко по избор |
Маята се разбърква с млякото, към нея се прибавят едно яйце, щипка сол, захар и малко брашно, за да се получи рядка смес. Оставя се втаса. Отделя се един жълтък и останалите яйца се разбиват със захарта до побеляване, прибавят се олиото, лимоновата кора и се смесват с останалата смес. Прибавя се брашното и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса. Разрочва се кора с дебелина около 5-7 мм и се режат триъгълници. Слага се сладко и се навиват на кифлички. Кифлите се намазват с разбит жълтък и се поръсват със захар. Пекат се в умерена фурна. |