www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 07 Март 2013

Свински котлети с картофи

Необходими продукти
свински котлети (в зависимост от броя порции)

за марината:
медена горчица
сол
черен пипер
нарязан пресен босилек
олио

Смесваме всички продукти за марината (за 4 котлети: босилекът е около 1/2 връзка, олиото е 2 супени лъжици) и с нея натриваме обилно месото. Слагаме котлетите в дълбока тава, заливаме с един пръст вода (долу-горе да покрие месото до средата) и покриваме с алуминиево фолио. Печем под фолио за около час и половина, след което откриваме и печем за около 20 мин , колкото месото да хване коричка.

За картофите: Обелените картофи нарязваме на едро. Овкусяваме ги със сол, черен пипер и универсална подправка. Добавяме малко мазнина и вода и печем до готовност. Поднасяме заедно с котлетите.я