www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 28 Февруари 2013

Напукани бисквитки

Необходими продукти
125 гр. масло
2 малки яйца
130 гр. захар
100 гр. тъмно кафява захар
150 гр. брашно
50 гр. бадемово брашно
3 с.л. какао (натурално)
200 гр. натурален шоколад
½ ч.л. бакпулвер
щипка сол
2 ванилии
пудра захар за овалване

В микровълнова фурна разтапяме шоколада и маслото. Оставяме сместа да се охлади. Пресяваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера, щипката сол и какаото. Разбиваме яйцето и захарта. Добавяме ванилията.

Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме да стане еднородна смес. Прибавяме сухата смес и бъркаме. Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 30-40 минути в хладилника, за да се стегне (трябва да е добре охладено).

Загряваме фурната на 180 градуса. Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар. Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене на разстояние едно от друго, тъй като при печене се разливат настрани и се надуват. Печем за около 10 минути. Бисквитите трябва да се изпечени отгоре, а вътре да останат леко меки. След като ги извадим от фурната ги оставяме за 2-3 минути малко да стегнат и след това прехвърляме на решетка за да се охладят. Поръсваме допълнително с пудра захар.