Публикувана от Анелия Терзиева на 28 Февруари 2013
![]() | Необходими продукти 125 гр. масло 2 малки яйца 130 гр. захар 100 гр. тъмно кафява захар 150 гр. брашно 50 гр. бадемово брашно 3 с.л. какао (натурално) 200 гр. натурален шоколад ½ ч.л. бакпулвер щипка сол 2 ванилии пудра захар за овалване |
В микровълнова фурна разтапяме шоколада и маслото. Оставяме сместа да се охлади. Пресяваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера, щипката сол и какаото. Разбиваме яйцето и захарта. Добавяме ванилията. Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме да стане еднородна смес. Прибавяме сухата смес и бъркаме. Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 30-40 минути в хладилника, за да се стегне (трябва да е добре охладено). Загряваме фурната на 180 градуса. Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар. Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене на разстояние едно от друго, тъй като при печене се разливат настрани и се надуват. Печем за около 10 минути. Бисквитите трябва да се изпечени отгоре, а вътре да останат леко меки. След като ги извадим от фурната ги оставяме за 2-3 минути малко да стегнат и след това прехвърляме на решетка за да се охладят. Поръсваме допълнително с пудра захар. |