Публикувана от Имрен Юнузова на 23 Февруари 2013
![]() | Необходими продукти 6 бр. пилешки бутчета картофи - 0.5 кг моркови - 5 бр доматен сок - 250 мл или по желание може да сложете и домати лук - 1 глава чесън - 1 глава грах или зелен фасул - по ваш избор черен пипер червен пипер сол може да сложите други подправки за пилето |
Зеленчуците се режат във форма, която си харесате. Аз лично готвя в йенска тава. Слагам всички зеленчуци вътре в тавата, добавям подправките и ги разбърквам хубаво. Отгоре нареждам пилешките бутчета, които предварително преминават през топлинна обработка. Запазете пилешкия бульон, тъй като ще ви е нужен. Наредете най-отгоре пил. бутчета. Залейте всичко до половина с пилешкия бульон, ако ще използвате дом. сок го наливате заедно с бульона, а ако ще използвате пресни домати, тогава наливате бульона, така че всички продукти да са закрити с бульона. Сложете вече готовото за печене ястие във фурната, предварително загрята на 200 градуса. Ястието е готово, когато вече картофите са омекнали. Да ви е сладко. |