www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мима Фортунова на 20 Февруари 2013

Орехови сладки - II вариант

Необходими продукти
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 прясно яйце
1 бакпулвер
1 ванилия
3-4 суп. лъжици краве масло
1/2 чаена чаша смлени орехови ядки
1 /2 чаена чаша пудра захар
брашно за еластично гладко тесто
конфитюр или сладко за слепване

В купа смесваме киселото мляко с бакпулвера. Когато млякото шупне, добавяме 1 яйце, ванилия и пудра захар. Разбиваме добре. Към сместа наливаме разтопеното масло и сипваме орехите. С брашно, колкото е необходимо замесваме тесто, което оставяме покрито с фолио или кърпа за около 10-15 минути. После разточваме върху набрашнена повърхност и изрязваме формички. Изпичаме за кратко в загрята на 180 - 200 градуса фурна. Готовите сладки слепваме по две със сладко.