Публикувана от Живка Андонова на 09 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти 3 яйца 1 ч. ч. кисело мляко 1 ч. л. сода бикарбонат брашно щипка сол 1 к. ч. олио 1 с. л. маргарин 1 амонячна сода настъргана лимонова кора |
Яйцата се разбиват с миксер. Прибавят се захарта, олиото, маргаринът, киселото мляко, в което е разтворена содата бикарбонат, амонячната сода, солта и настърганата лимонова кора. Сместа се разбърква добре и към нея се прибавя постепенно брашно, докато се получи меко тесто. Тестото може да се оформи като курабийки с ръце или с помоща на шприц в желана форма в предварително намаслена тава. Пекът се на 220 градуса. |