Публикувана от Марина Голева на 13 Февруари 2013
![]() | Необходими продукти 400 гр. бяло брашно + 50 гр. за доомесване 150 мл. прясно мляко 50 мл. вода 3 бр. яйца 3 с.л. свинска мас 80 гр. краве масло 1/2 пакетче суха мая 1 с.л. захар 10 гр. сушени домати 3 глави стар лук риган черен пипер и сол |
За приготвяне на тестото първо разтворете маята в половината прясно мляко (като предварително затоплете млякото до около 40 градуса). Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете да втаса. Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, останалото прясно мляко, яйцата, риган, омекналото краве масло и свинска мас. Започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставете го да втаса (да удвои размера си двойно). През това време пригответе плънката. Нарежете на лунички лука и на ивици сушените домати. В загрят тиган със зехтин запържете лука до златисто. Прибавете сушените домати. Овкусете със сол, черен пипер и щипка риган. Разточете тестото на тънко. Разпределете равномерно плънката отгоре. Завийте на руло. Нарежете питките и подредете в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с яйце отгоре и оставете да втасат отново. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Добър апетит!!! |