www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 08 Февруари 2013

Свинско със зеленчуци

Необходими продукти
4 бр.червени чушки
100 гр.маслини
3 стр.праз лук
5 бр.кисели краставички
4 моркова
300 гр.гъби
600 гр.свинско месо
1 щипка черен пипер
1 дафинов лист
1 ч.л.сол
200 мл вода
100 мл червено вино

Нарежете месото на малки пържолки и ги запържете заедно с гъбите. Изсипете ги в гювеч, към тях добавете морковите, нарязани на едри колелца, краставичките, праза (също на колелца), маслините и печените чушки (нарязани на ивички). Залейте с виното, водата, сол и черен пипер пипер на вкус, дафинов лист. Разбъркайте добре, захлупете и гответе на 200 градуса до готовност около 2 часа.