Публикувана от Добринка Петкова на 08 Февруари 2013
![]() | Необходими продукти 4 бр.червени чушки 100 гр.маслини 3 стр.праз лук 5 бр.кисели краставички 4 моркова 300 гр.гъби 600 гр.свинско месо 1 щипка черен пипер 1 дафинов лист 1 ч.л.сол 200 мл вода 100 мл червено вино |
Нарежете месото на малки пържолки и ги запържете заедно с гъбите. Изсипете ги в гювеч, към тях добавете морковите, нарязани на едри колелца, краставичките, праза (също на колелца), маслините и печените чушки (нарязани на ивички). Залейте с виното, водата, сол и черен пипер пипер на вкус, дафинов лист. Разбъркайте добре, захлупете и гответе на 200 градуса до готовност около 2 часа. |