Публикувана от adile beg на 06 Февруари 2013
![]() | Необходими продукти ½ кг картофи 300 гр. агнешко месо 100 гр. кисели краставички 1 морков 2 глави кромид лук 20 мл. олио 30 гр. масло 2 с.л. доматено пюре 1 зеленчуков бульон или подправка десет зеленчука 1 скилидка чесън щипка черен пипер |
Нарязваме месото на дребно и го запържваме в 10 мл. олио докато почервенее леко. Прибавяме маслото да се разтопи, след това прибавяме нарязаните на дребно кромид лук, морков, чесън и ги оставяме да се задушат. Добавяме сол, черен пипер и зеленчуков бульон, а след това и доматеното пюре. Обелваме картофите и ги нарязваме на едри кубчета и ги запържваме в 10 мл. олио, докато почервенеят леко. Добавяме запържените картофи към задушените зеленчуци и бъркаме за около десет минути. Прибавяме нарязаните и изкиснатите краставички предварително. Заливаме с две чаши вода и посоляваме на вкус. |