Публикувана от Добринка Петкова на 06 Февруари 2013
Необходими продукти 1 тиквичка 2 зелени чушки 2 червени чушки 1/2 връзка магданоз 3-4 скилидки чесън 3-4 с. л. олио 2 глави лук 3-4 с. л. брашно 7 яйца 1 бакпулвер черен пипер 100 гр кашкавал 200 мл сметана за готвене сол | |
Задушете лука в малко мазнина. Добавете пресования чесън и нарязания магданоз. Разбъркайте и свалете от огъня. Изсипете го в чиния. В същият тиган задушете зелените чушки и тиквичката, нарязани на кубчета за около 10-15 минути. Изсипете и тях в друга чиния. Задушете и червените чушки в малко мазнина. Разбийте яйцата със сметаната, настъргания кашкавал, сол и черен пипер на вкус. Добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте. Разделете сместа на три части и във всяка сипете (в една-лука, в друга-тиквичките със зелените чушки и в трета-червените чушки). В намаслена и набрашнена тава сипете, първо сместа с лука, после червените чушки и най-отгоре тиквичките със зелените чушки. Печете на 180 градуса за около 40 минути. Консумирайте топло или студено. |