www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Даниела Иванова на 03 Февруари 2013

Торта Дани - II вариант

Необходими продукти
4 яйца
2 ч.ч захар + 1 ч.ч захар за сиропиране
1 майонеза
1 бакпулвер
1 ванилия
3 ч.ч брашно
1 с.л какао

за глазурата:

течен шоколад
маргарин
стафиди
нишесте по избор
праскови и малини

Смесват се всички продукти за блатовете. Получената смес се разделя на две равни части, като към едната се добавя какаото. Блатовете се пекат във форма за торта до готовност. Сиропират се. Готовите блатове се слепват с течния шоколад и маргарина (1:1), нареждат се стафидите и ситно нарязани праскови. Слага се другият блат и се залива с нишестето. Украсява се с резени праскови и малини.