www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мима Фортунова на 02 Февруари 2013

Салата от моркови, зеле и магданоз с марината

Необходими продукти
заленчуци около 500- 600 г смесени зеле и моркови
магданоз 1/2 връзка
70 г (1 каф.чашка) захар
70 мл. (1 каф.чашка) оцет
сол около 20 г (1 суп.лъж.) или на вкус
30 мл (около 1/2 каф.чашка) олио
2 аспирина

Нарязваме зелето на лентички, а морковите настъргваме на едро ренде. Добавяме нарязан магданоз. Отделно смесваме продуктите за маринатата заедно с аспирините и заливаме зеленчуците. Разбъркваме добре. Салатата престоява 24 часа в затворен съд. Може да се консумира веднага или да сложим в бурканчета без да се вари. Получават се около 3 малки бурканчета с винт.