Публикувана от Илияна Димова на 02 Февруари 2013
![]() | Необходими продукти около 1 кг.прясно зеле 1 лук 2 моркова 3 домата или чаша стерилизирани 250 г кайма 2-3 суп.лъжици ориз 2 лъжици брашно черен пипер къри сминдух сол червен пипер и целина на вкус 1 дафинов лист олио |
От каймата, ориза, черен пипер и сминдух оформяме кюфтенца. Овалваме ги в брашно и леко запържваме в олио. Изваждаме от мазнината и в нея запържваме нарязаните зеле, лук, морков и домати. Овкусяваме с подправките. В тавичка или огнеупорен съд с капак сипваме половината запържени зеленчуци. Подреждаме кюфтенцата и покриваме с другото зеле. Наливаме вода и печем с капак до готовност. Преди сервиране махаме дафиновия лист от ястието. |