www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 02 Февруари 2013

Прясно зеле с кюфтета на фурна

Необходими продукти
около 1 кг.прясно зеле
1 лук
2 моркова
3 домата или чаша стерилизирани
250 г кайма
2-3 суп.лъжици ориз
2 лъжици брашно
черен пипер
къри
сминдух
сол
червен пипер и целина на вкус
1 дафинов лист
олио

От каймата, ориза, черен пипер и сминдух оформяме кюфтенца. Овалваме ги в брашно и леко запържваме в олио. Изваждаме от мазнината и в нея запържваме нарязаните зеле, лук, морков и домати. Овкусяваме с подправките.

В тавичка или огнеупорен съд с капак сипваме половината запържени зеленчуци. Подреждаме кюфтенцата и покриваме с другото зеле. Наливаме вода и печем с капак до готовност. Преди сервиране махаме дафиновия лист от ястието.