Публикувана от Нина Райчева на 31 Януари 2013
![]() | Необходими продукти плодовете от 1 компот от праскови галета 1 к.ч. разтопено масло 3 с.л. олио 1 ч.ч. кисело мляко 1 бакпулвер 1 ванилия 1 ч.ч. брашно 1/2 ч.ч. кокосови стърготини 1 с.л. какао 2/3 ч.ч. захар |
Плодовете от компота се отцеждат, овалват се в галета и се редят на дъното на намазнена форма. Приготвя се смес от останалите продукти като с какаото се оцветява част от готовото рядко тесто. Тестото се излива върху плодовете и сладкишът се пече в умерена фурна до готовност. След изпичане се оставя да изстине и се обръща в подходяща чиния. Може да се поръси с пудра захар. |