www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мима Фортунова на 31 Януари 2013

Пиле със зелен фасул от консерва

Необходими продукти
1/2 пиле
1 буркан стерилизиран зелен фасул
1 кубче пилешки бульон
1 глава лук
суха целина
черен пипер
къри и червен пипер на вкус
1 суп.лъж.брашно
олио

Нарязваме пилето на порции и сваряваме в малко вода заедно с кубчето пилешки бульон. Изваждаме пилето от бульона и в друг съд запържваме леко с олио колкото е необходимо. Добавяме настърган лук и зеления фасул, отцеден от сока. Поръсваме подправките и брашното. Заливаме с бульона, в който сме варили пилето и готвим до готовност без капак, за да не изкипи ястието.