Публикувана от Добринка Петкова на 30 Януари 2013
![]() | Необходими продукти 2 пилешки бутчета 1 кг картофи 2 глави кромид лук 100 г кашкавал 100 г топено сирене 200 мл портокалов сок 1 буркан домати от консерва 1 ч. ч. грах сол черен пипер универсална подправка босилек мащерка |
Първо се нарязват на кубчета картофите и се запичат във фурната с малко зехтин (като се разбъркват периодично). Когато се зачервят леко към тях прибавете лука, нарязан на шайби и отгоре се нареждат бутчета (нарязани на порции). Посолява се, поръсва се с черен пипер и универсална подправка и се залива с портокаловия сок. Връща се във фурната за 30 минути. След това се поръсва с настърган кашкавал и настъргано топено сирене, отгоре ястието се залива с доматите (обелени и леко намачкани, без водата) и граха. Поръсвате с босилек и мащерка, връщате обратно във фурната и печете още около 30-35 минути. Изваждате от фурната и се наслаждавате на това страхотно ястие! |