Публикувана от Марина Голева на 29 Януари 2013
![]() | Необходими продукти за 4 порции: 200 гр. картофи 300 гр. малки печурки 100 мл. прясно мляко 30 гр. краве масло 2 белтъка 50 мл. бяло вино 1 бр. червена чушка за украса: 1 стрък зелен лук зехтин естрагон сух чесън червен пипер пипер меланж |
Обелете и сварете картофите. Отцедете ги от водата и ги намачкайте, като постепенно прибавяте прясното мляко и маслото. Овкусете със сол, пипер меланж и естрагон. В купа разбийте белтъците на сняг. Постепенно добавяйте от готовите белтъци към картофите. В тава поставете хартия за печене. С помощта на ринг оформете канапетата с дебелина 3 см. Печете в загрята фурна на 200 градуса, до почервеняване. През това време пригответе гъбките. Измийте ги и ги почистете. Запържете целите гъби в загрят тиган със зехтин и малко масло. След като са готови добавете бялото вино и червения пипер. Подправете ги със сол и пипер меланж. Готовите канапета се поднасят с пържените гъбки. Гарнирайте с червена чушка и зелен лук. Добър апетит ! |