Публикувана от Веселина Константинова на 27 Януари 2013
![]() | Необходими продукти 1 кг картофи 250 г кайма 250 г гъби сол 1/2 ч.ч. олио черен пипер 1 кубче зеленчуков бульон за заливката: 1 кофичка кисело мляко 2 яйца 1 с.л. брашно щипка сода бикарбонат |
Обелете картофите и ги нарежете на малки парченца. Нарежете измитите гъби. Сложете ги в тава, полейте с мазнината. Добавете каймата, като я размиете в купичка с вода. Добавете около 2 ч.ч. вода, бульона и солта. Печете докато изври водата. Направете заливка, като разбиете яйцата с млякото, добавите брашното и содата. Полейте мусаката и запечете до златисто. Поръсете с млян черен пипер. |