www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 27 Януари 2013

Мусака от картофи, гъби и кайма

Необходими продукти
1 кг картофи
250 г кайма
250 г гъби
сол
1/2 ч.ч. олио
черен пипер
1 кубче зеленчуков бульон

за заливката:
1 кофичка кисело мляко
2 яйца
1 с.л. брашно
щипка сода бикарбонат

Обелете картофите и ги нарежете на малки парченца. Нарежете измитите гъби. Сложете ги в тава, полейте с мазнината. Добавете каймата, като я размиете в купичка с вода. Добавете около 2 ч.ч. вода, бульона и солта. Печете докато изври водата. Направете заливка, като разбиете яйцата с млякото, добавите брашното и содата. Полейте мусаката и запечете до златисто. Поръсете с млян черен пипер.