www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 08 Октомври 2011

Маслини с ориз и лук на фурна

Необходими продукти
1 ч.ч. ориз
100 г маслини
1 глава лук
1 стрък праз
4 с.л. олио
1 с.л. доматено пюре
черен пипер
магданоз
сол

Ситно нарязаният лук се задушава в олиото. Прибавя се оризът и се запържва, докато стане прозрачен. Празът, нарязан на ситно, се посолява и се смесва с маслините. В намазана с мазнина тавичка се разстила на равномерен пласт половината от ориза. Върху него се слага сместа от праза и маслините и се покрива с останалия ориз. Ястието се залива с 3 ч.ч. подсолена гореща вода, в която е размито доматеното пюре, наръсва се с черен пипер и се пече в умерена фурна 25-30 минути.