www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 25 Януари 2013

Хапки със сирене

Необходими продукти
2-3 яйца
1 супена лъжица сол
2-3 супени лъжици олио
1 кафена лъжичка сода за хляб, към която се прибавя 1 чаена лъжичка оцет 700-800 мл. хладка вода
около 2 кг. брашно
500-600 мл. разтопена свинска мас
300-400 гр. сирене

В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се солта, олиото, содата за хляб, оцета и водата. В брашното се прави кладенче и се изсипва получената смес. Замесва се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 1-1,5 см, намазва се обилно с разтопена мас, след което се завива на руло. Рулото се завива на охлюв и отново се разточва и се маже с мас. Това се повтаря общо три пъти. Накрая рулото се нарязва на парчета малко по-големи от яйце, които се разточват на колкото е възможно по-тънка кора. Корите се намазват с мас и се пръсват с натрошено сирене, навиват се на руло и леко се разточват, за да станат плоски. Нарязват се на парчета с дължина 2 см., нареждат се в намаслена тава, намазват се с разбито яйце и се изпичат до готовност в загрята фурна на 180-200 градуса.