Публикувана от Веселина Константинова на 23 Януари 2013
Необходими продукти за блата: 3 яйца 1 ч.ч. кисело мляко 1 ч.ч. захар 1 1/2 ч.ч. брашно 1/2 с.л. сода бикарбонат 1/2 ч.ч. олио 2 с.л. какао 1-2 с.л. портокалово сладко за крема: 500 мл. прясно мляко 5 с. л. брашно 2 жълтъка 1/2 ч.ч. захар за гарниране: течен шоколад 1/2 бял шоколад орехови ядки | |
Разбийте яйцата със захарта, добавете останалите продукти и бъркайте до хомогенна смес. Разделете сместа и изпечете два блата. В хладко мляко добавете брашното и захарта, сложете тенджерата на котлона и бъркайте докато крема се сгъсти. Преди да свалите тенджерата, добавете жълтъците и отново бъркайте. Сглобете тортата, като намажете блатовете с крем и поръсите с настъргани орехови ядки. Гарнирайте с течен шоколад. Настържете бял шоколад и поръсете отгоре. |