www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мима Фортунова на 21 Януари 2013

Сладки банички с пържена тиква

Необходими продукти
около 2 кг тиква
1 каф.чашка олио
1/2 каф.чашка вода
2 ванилии
канела на вкус
щипка смляно индийско орехче
захар около 9 суп.лъжици или на вкус
1 пакет от 400 г кори за баница
масло

Почистваме тиквата от кората и семената. Настъргваме на едро ренде. Слагаме в тенджера и поръсваме със захар, ванилии, канела и индийско орехче. Запържваме с олио и вода докато течността изври и остане на мазнина. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади.

Върху всяка кора слагаме от плънката и навиваме на банички. Подреждаме в намазана с масло тава. Върху всяка баничка слагаме малко парченце масло и изпичаме в загрята фурна на 180 градуса.