Публикувана от Мима Фортунова на 21 Януари 2013
![]() | Необходими продукти около 2 кг тиква 1 каф.чашка олио 1/2 каф.чашка вода 2 ванилии канела на вкус щипка смляно индийско орехче захар около 9 суп.лъжици или на вкус 1 пакет от 400 г кори за баница масло |
Почистваме тиквата от кората и семената. Настъргваме на едро ренде. Слагаме в тенджера и поръсваме със захар, ванилии, канела и индийско орехче. Запържваме с олио и вода докато течността изври и остане на мазнина. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади. Върху всяка кора слагаме от плънката и навиваме на банички. Подреждаме в намазана с масло тава. Върху всяка баничка слагаме малко парченце масло и изпичаме в загрята фурна на 180 градуса. |