Публикувана от Силвия Ракшиева на 18 Януари 2013
Необходими продукти 4 пилешки бутчета (горно с долно) 800 гр. картофи 2 моркова 100 гр. масло 150 мл. бира сол червен пипер черен пипер вегета | |
Измиваме бутчетата и ги подсушаваме. Белим картофите и ги режем на едри парчета. Белим морковите и ги режем на кубчета. Загряваме фурната на 200 градуса. Взимаме плик за печене и в него слагаме бутчетата. Сипваме подправките и разбъркваме да се разнесат равномерно. Добавяме картофите, морковите, парченцата масло и заливаме с бирата. Завързваме плика и с карфичка правим няколко дупки по повърхността му, за да може от там да излиза въздуха. Слагаме плика в тавичка и наливаме малко вода. Печем около 90 мин. Ако е нужно намаляваме горния реотан, за да не загори. Внимаваме плика да не се опира до реотаните, защото ще се разтопи. |