Публикувана от Силвия Ракшиева на 18 Януари 2013
![]() | Необходими продукти 4 средни скумрии 8 черни маслини 1 малка консерва белени домати 4 ск. чесън 1 малка гл. лук 1 с.л. доматено пюре 1 ч.л. захар 1/2 кубче зеленчуков бульон 150 мл. бяло вино 100 мл. вода зехтин, сол черен пипер |
Почистваме добре рибата. Измиваме я, посоляваме и поръсваме с пипер. Нарязваме лука и чесъна на ситно. В загрят зехтин запържваме лука и чесъна до порозовяване. Добавяме доматите и маслините. Кипваме. Прибавяме виното, бульона, водата и пюрето. Варим около 5 минути. Намазваме със зехтин дъното на глинена тава. Подреждаме рибите, поливаме ги с малко зехтин и ги заливаме със доматения сос. Печем на 200 градуса за около 25-30 минути, считано от момента в който фурната достигне градусите. |