www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 18 Януари 2013

Баница с кайма, гъби и сос Бешамел

Необходими продукти
1 пакет кори
250 г кайма
300 г гъби
1/2 ч.ч. олио

за соса:
50 г масло
50 г брашно
500 мл прясно мляко

В олиото запържете гъбите и каймата. Направете соса по следния начин: Разтопете в тенджерка маслото, добавете брашното и бъркайте непрекъснато с дървена лъжица до получаване на златист цвят. Не спирайте да бъркате и добавете постепенно 500 мл. хладко мляко.

Разделете корите две по две. Сложете от плънката и от соса. Завийте на руло и така до края, като ги подреждате в намаслена тава. Оставете част от соса. Поръсете отгоре с олио. Сложете в сгорещена фурна тавата и запечете леко. Извадете тавата и поръсете с останалия сос и печете до готовност.