Публикувана от Веселина Константинова на 18 Януари 2013
Необходими продукти 1 пакет кори 250 г кайма 300 г гъби 1/2 ч.ч. олио за соса: 50 г масло 50 г брашно 500 мл прясно мляко | |
В олиото запържете гъбите и каймата. Направете соса по следния начин: Разтопете в тенджерка маслото, добавете брашното и бъркайте непрекъснато с дървена лъжица до получаване на златист цвят. Не спирайте да бъркате и добавете постепенно 500 мл. хладко мляко. Разделете корите две по две. Сложете от плънката и от соса. Завийте на руло и така до края, като ги подреждате в намаслена тава. Оставете част от соса. Поръсете отгоре с олио. Сложете в сгорещена фурна тавата и запечете леко. Извадете тавата и поръсете с останалия сос и печете до готовност. |